Praktische info

Het meest noordelijke dorp van België

Praktische info

Burgemeester Tinne Rombouts

112 Ziekenwagen / urgentiearts

101 Politie dringend

112 Brandweer

Child Focus 116 000

Politie post Noorderkempen  +32 3 340 88 00

Politie zone Meerle: +32 3 315 71 66

Noodnummers

Kort na de jaarwisseling nodigt de dorpsraad van Meersel-Dreef de inwoners uit voor een openbare vergadering. Het schepencollege geeft er een korte stand van zaken bij de voorstellen uit de prioriteitenlijst van het voorgaande jaar en de voornaamste plannen uit de begroting van het lopende jaar. Nadien is het de beurt aan het publiek om vragen te stellen of voorstellen te doen. Alle onderwerpen die van algemeen belang zijn, kunnen aan bod komen.

Contact: dorpsraadmeerseldreef@hoogstraten.be

Dorpsraad

Bestuur

Hoewel Meersel-Dreef nooit een zelfstandige gemeente vormde en daarom formeel geen deelgemeente kan worden genoemd, wordt zij door het gemeentebestuur van Hoogstraten wel als zodanig beschouwd. Meersel-Dreef telt iets meer dan 1.000 inwoners.

Het bestuur van Meersel-Dreef is dus in handen van de burgemeester en schepenen van de stad Hoogstraten.

Een overzicht van dit bestuur kan je vinden op de website van de stad Hoogstraten.

Scholen

Meersel-Dreef heeft een kleine dorpsschool. Deze basisschool is gelegen in de Kapelweg 2 en telt rond de 100 kinderen. Een 40 kleuters en 60 lagere school kinderen.

Omdat het zo’n kleine gezellige school is kennen onze kinderen elkaar bij naam, de grote kinderen helpen de kleine kinderen.

Voor de nog grotere kinderen biedt de gemeente Hoogstraten rond Meersel-Dreef een ruim aanbod van scholen aan. Deze kan je vinden op de website van Hoogstraten.

Kerkdiensten

Door de week: 07.00, 19.00 uur


Zaterdag: 17.30, 19.00 uur


Zondag en feestdagen

07.00, 08.30, 09.30 en 10.30 uur.

Postbus

Er zijn twee rode postbussen te vinden op het grondgebied van Meersel-Dreef. Centraal gelegen is er rode postbus aan de kerk, een tweede aan het kruispunt van de Kievitlaan en Meersel. Meersel-Dreef heeft geen eigen postpunt en het postpunt in Meerle (Spar Liliane van Boxel) is het dichtsbijzijnde.

Adres: Strijbeekseweg 7, 2328 Meerle

Als je een technisch probleem of mankement onder de aandacht wenst te brengen van de stedelijke diensten kan je dat het best doen via de "Meldingen en klachten" pagina op de website van Hoogstraten.

Een B.I.N. is een gestructureerd samenwerkingsverband van burgers en/of zelfstandigen in een bepaald afgelijnd gebied. Dit staat onder leiding van een coördinator en in overleg en samenspraak met de politiediensten.

Een buurtinformatienetwerk wordt gevormd met het oog op het verhogen van het veiligheidsgevoel en het plegen van misdrijven te helpen voorkomen.

Contact: bin.meerseldreef2329@gmail.com

AED toestel Dreef 42

Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.


Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het leidt de hulpverlener door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van hem overnemen.

Ophalen vuilnis

Het ophalen van de vuilnis aan huis wordt door het IOK verzorgd. Restafval, groen, papier  en PMD worden apart opgehaald. De ophaalkalender kan je vinden op de website van IOK.

Glascontainer Dreef 42-44

Glazen flessen kan je kwijt aan de glasbollen gelegen naast het Paters Wielsplein ter hoogte van Dreef 42-44.

Enkel flessen zijn toegelaten, glas van bijvoorbeeld ruiten (vlakglas), lampen en dergelijke dienen naar het containerpark gebracht te worden.

Papiercontainer parking Martens

Papier en karton wordt opgehaald aan huis door de ophalers van IOK. Maar op de parking van Koffiehuis Martens staat er een container waar je het ook kwijt kan. De opbrengst hiervan gaat naar de werking van de fanfare.

De parking van Koffiehuis Martens is te vinden in het straatje rechttegenover het koffiehuis.Adres: Krekelstraat 14 te 2320 Hoogstraten

Openingsuren

maandag:  13:00 tot 16:10 uur

dinsdag:    08:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 16:10 uur

woensdag: 08:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 16:10 uur

donderdag: Gesloten

vrijdag: 08:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 16:10 uur

zaterdag: 09:00 tot 15:00 uur

Textielcontainer Dreef 42

Een textielcontainer kan je vinden in het steegje tussen de kerk en taverne "De Paters" (Taverne Zevenster)

Het laatste nieuws leest u op

De Hoogstraatse Maand brengt steeds het nieuws van en voor de Drevenier   

Bezoek: www.demaand.be


Meersel-Dreef Nieuws op Facebook houdt alles actueel

Bezoek: Meersel-Dreef Nieuws

Contact webmaster

Jan Keteleer

Heieinde 30

2328 Meersel-Dreef

Email: contact@meersel-dreef.be

Deel deze pagina

Copyright 2020@Jan Keteleer